24.02.2020

przepisy na przekąski

Trudno wyobrazić sobie dzisiejszą kuchnię i dietę bez pieczywa. To ono odgrywa jedną z głównych ról podczas śniadań, kolacji, przekąsek, a nawet obiadów. Ogromna gama różnego typu bułek, czy chleba zezwala wybrać te najbardziej korzystne, począwszy od normalnych, przez te z różnymi ziarnami, śliwkami, rodzynkami oraz tym podobne. Mimo to, jeżeli ktoś dba o swoją figurę, chce być szczupły oraz dobrze się odżywiać, powinien pamiętać, iż chleb nie jest sprzymierzeńcem w diecie - gorąco zapraszamy po przepisy na przekąski. Zapełnia nam żołądek oraz powodu przyrost tkanki tłuszczowej. Dlatego jeśli ktoś jest na diecie to nie je pieczywa. Może to mieć wpływ na redukcję naszej klarownej wagi. Z pieczywa pełnoziarnistego możemy zrezygnować, zastępując je pieczywem chrupkim. Pieczywo chrupkie to kromki wielkością zbliżone do zwyczajnego chleba, z tą różnicą, iż zawierają mniej kalorii oraz są zdrowsze. Zawierają mniej tłuszczu i mąki. Z takiego pieczywa wolno przygotować wspaniałe kanapki z dodatkiem sera, czy łososia. Do tego wolno doliczyć odrobinę warzyw i mamy pyszną kolację, czy śniadanie, a przede wszystkim mało kaloryczną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz